На Рівненщині паралізувало 1,5-річну дитину, батьки якої відмовились від вакцинації

На Рівненщині медики зафіксували випадок паралічу у 1,5 річної дитини. Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

Як повідомляють у медичному відомстві, перші симптоми у дитини проявились 1 вересня, а вже 3 вересня дитина потрапила в лікарню з симптомами парезу нижніх кінцівок.

“Система охорони здоров’я та епідеміологічного нагляду одразу спрацювала за протоколом та міжнародними стандартами: випадок зареєстрували як підозру на поліо — гострий в’ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з’ясування обставин.

В області вже працює команда епідеміологів та вірусологів Національного Центру громадського здоров’я МОЗ України, обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Вони здійснюються першочергові роботи з реагування на епідзагрозу: пошук контактних осіб, збір та аналізи їхніх біоматеріалів, детальне вивчення обставин справи, тощо.”,– повідомляють у Міністерства охорони здоров’я.

Довідково, поліомієліт (дитячий спинальний параліч) — гостре інфекційне захворювання, яке спричинює поліовірус. Хвороба здатна перебігати з ураженням ЦНС, з виникненням парезів і паралічів, іноді можуть закінчуватися смертю хворого.

Вірус поліомієліту поширюється від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п’яти років. Поліомієліт невиліковний, але його поширенню можна запобігти шляхом вакцинації. Вакцину від поліомієліту вводять кілька разів, і вона захищає людину впродовж усього її життя.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.