Українець розповів про жахи заробітків у Польщі: “спав на підлозі без матраца, ковдри і подушки”

Умови роботи в Польщі для українців не завжди такі солодкі, як їх анонсують для людей. На ділі дуже часто трапляється зовсім не так, як описували в вакансії. Свій сумний досвід описав українець Станіслав, який працював у Польщі в травні 2021 року.

Про всі деталі він повідомив на сторінці у Facebook “Робота в Польщі”.

Поїздка в Польщу
Станіслав звернувся в агентство MM Work Force Professional Sp. z o.o. і його вирішували влаштувати на склад одягу. Але сюрпризи почалися вже в дорозі. Він їхав в автобусі із Запоріжжя до Познані два дні!

“Я хотів дістатися до Польщі своєю дорогою, літаком (WizzAir або Ryanair) з Києва до Польщі за 400-600 грн, але агентство загрозливе змусило добиратися через її перевізника й у мене не було іншого вибору, поїхав із Запоріжжя до Львова поїздом, і там мене зустрів перевізник і взяв з мене 330 злотих (2300 грн), мікроавтобус на 6 осіб, немає туалету, ще не комфортний, сидів по середині між пасажирами, і це була дуже довга дорога – майже два дні”, – розповів хлопець.

Умови проживання в Польщі
За словами українця, умови проживання в селищі Робаково виявилися пекельними.

“У будинку було багато сусідів, половина яких агресивні і п’яні. Мене поселили в цокольний поверх, в кімнату на двох, два ліжка були розташовані близько дуже, розділити не вийде через барного холодильника і двері, все було тісно і душно”, – згадує Станіслав.

У житлі сусіди постійно вживали алкоголь і влаштовували бійки. Однією з таких бійок і став свідком український заробітчанин.

Обережно, на відео присутня нецензурна лексика.

В кімнату до Станіслава підселили іншого робітника. Як виявилося, він був алкоголіком. Всю ніч він не міг знайти телефон, який лежав під подушкою.

Читайте також  На Прикарпатті орудує група шахраїв (ФОТО)

“Ходить по колу і бубонить щось собі, я знайшов його телефон, він, виявляється, був під його подушкою, він заспокоївся і сів на моє ліжко, через пару хвилин він її обригав, і тоді я прийняв рішення піти з роботи і шукати іншу роботу. Я спав на холодній підлозі без матраца і ковдри і подушки. До речі, до роботи, як координатор говорив “потрібно добиратися через поле 50 хвилин” і я офігів від почутого”, – згадує Станіслав.

Після цього інциденту українець влаштувався на роботу в “Макдональдз” і відпрацював там кілька місяців, отримавши всю зарплату до копійки. Він розповів всю цю історію, щоб уберегти довірливих українців від співпраці з вищеназваним агентством.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.