Долар готує українцям “холодний душ” у жовтні: експерти спрогнозували “болючий” курс валют

Долар готує українцям “холодний душ” у жовтні: експерти спрогнозували “болючий” курс валют

Жовтневий курс іноземних валют готує всім сюрприз

У Мінфіні дали жовтневі прогнози на стан фінасів держави і валютний ринок в країні.

За статистикою, вересень місяць сприятливо вплинув на курс національної валюти, в порівнянні з коливаннями долара і євро. Також, Україна отримала $2,7 млрд від МВФ і закрила вересневі виплати міжнародним кредиторам, а НБУ активно поповнював резерви за рахунок інтервенцій. В Мінфіні розповіли, чого чекати українцям вже наступного місяця.

“У жовтні ситуація може змінитися. Перед Нацбанком і Мінфіном України стоятимуть нові виклики”, – попередили українців.

Існує ряд проблем, які доведеться вирішувати гоструктурам. За прогнозами Мінфіну, початок опалювального сезону принесе чимало неприємностей: попит на валюту з боку імпортерів енергоносіїв зростатиме.

Також, “небезпечним” фактором може стати скорочення надходження експортної виручки від металургів і продавців залізної руди. На фінанси держави вплине і перспектива подальшої боротьби з пандемією в Україні, як це спостерігалося і раніше. Обмеження локдауну завдадуть економічного “удару” по всіх галузях.

“З урахуванням недавнього збільшення ЗВР до $31,61 млрд, а також відмінного врожаю зернових при сприятливих світових цінах, Україна витримає об’єктивне зростання попиту на валюту в жовтні цього року. Але Нацбанку і Мінфіну України доведеться серйозно попрацювати”, – написали в публікації.
Також, опублікували прогнози курсу валюта на найближчий тиждень: за готівковим доларом – в обмінниках в межах 26,45-26,80 грн, у банках – 26,35-26,85. За готівковим євро в обмінниках в межах 30,60-31,20, у банках – коридор 30,45-31,25 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.