Загибель українця в Польщі: друзі хлопця вказали на нестиковки у справі

Загибель українця в Польщі: друзі хлопця вказали на нестиковки у справі

Історія смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка, затриманого у Вроцлаві співробітниками поліції, продовжує обростати новими подробицями. Друзів загиблого довго не пускали в морг, а потім вони виявили на тілі гематоми, запечену кров і грим.

Про це “Фактам” розповів батько Дмитра Сергій Никифоренко.

“Незрозумілі спочатку нам речі відбувалися і після смерті Діми. Тому що його друзів і колег не пускали в морг, мовляв, тіло ще на експертизі. Лише на п’ятий день після письмового дозволу прокурора нарешті допустили”, – зазначив батько загиблого.

Він підкреслив, що наречена Дмитра “штурмувала” різні інстанції та зрештою домоглася того, що в морг пустили друзів покійного, які відразу звернули увагу на ґрунтовний грим.

За їхніми розповідями складається враження, ніби українця гримували кілька діб, але повністю приховати сліди побоїв і знущань не вдалося. На шиї Дмитра залишилися чорно-сині сліди, немов хтось ставав йому на шию.

Крім того, на тілі були гематоми та сліди від ран із запеченою кров’ю на ліктях і ногах. За словами медексперта, перед смертю хлопець невдало впав і забився.

Також батько загиблого розповів, що тіло сина було одягнене в чистий випрасуваний одяг, а не в той, в якому він був перед смертю, і заявив, що син не міг бути ні алкоголіком, ні наркоманом.

Нагадаємо, Дмитро Никифоренко загинув у витверезнику Вроцлава 30 червня. Він був затриманий поліцейськими по дорозі додому з роботи через те, що знаходився нібито в стані алкогольного сп’яніння.

Співробітники поліції заявили, що були змушені застосувати щодо українця газ і використати наручники через його агресивні дії щодо одного з правоохоронців. Водночас відеозапис з камер спостереження свідчить про протилежне – насильство було необгрунтованим.

Читайте також  У Польщі планують закрити кордони через складну ситуацію з коронавірусом

Відеозапис зафіксував, що на затриманого сідали, притискали його голову до підлоги коліном, а потім прив’язали до ліжка. Крім того, Никифоренка били кулаками та палицею, а також душили. Цей кошмар тривав пів години, а потім в ситуацію втрутився лікар, який намагався реанімувати затриманого, але не зміг. Дмитро помер о 23:53.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.