Нові симптоми штаму «Дельта»: як відразу відрізнити від інших варіантів (ВІДЕО)

Основними симптомами залишаються висока температура, зміна смаку і нюху, проблеми зі шлунком тощо.

 

Штам «Дельта» коронавируса більш заразний і може викликати серйозні ускладнення. Головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький розповів денного шоу «Твій день », чи допомагають стандартні методи лікування і як часто «Дельту» знаходять у тих, хто отримав дві дози щеплення.

Основними симптомами штаму «Дельта» називають інтенсивну головний біль, прищі в горлі, кашель і лихоманку. Однак Тарас Жиравецький запевняє, що помітив ще один симптом.

«Симптом, який я спостерігаю у хворих штамом« Дельта »- це сильний біль в м’язах. Це основне, що відрізняє «Дельту» від інших штамів. Але ви маєте рацію: основними симптомами залишаються висока температура, зміна смаку і нюху, проблеми зі шлунком тощо », – каже лікар.

Також він пояснив, що специфіка лікування хворих саме штамом «Дельта» в тому, що дуже швидко можуть початися ускладнення.

«Специфіка в тому, що зараз дуже швидко можуть наступити ускладнення ковіда. У нас є проблема в тому, що вже на 6-7 день захворювання може бути серйозне ураження легень, що вимагає госпіталізації. З попередніми штамами процес відбувався повільніше. Сімейним лікарям слід бути пильними », – акцентують увагу доктор.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.