Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають «тринадцятої» пенсії

Підвищити пенсії для населення та виплатити цьогоріч додаткові пенсії тим, хто їх потребує, вимагають депутати Івано-Франківської міської ради.

Відповідне звернення до Президента України, Уряду та Верховної Ради народні обранці ухвалили на сьогоднішньому пленарному засіданні 15-ї чергової сесії представницького органу міської територіальної громади, інформує Фіртка.

Звернення зачитала депутатка Мар’яна Вершиніна.

Автори документу констатують різке погіршання соціального статусу людей пенсійного віку протягом останнього часу і серед іншого звинувачують в цьому деякі рішення органів державної влади.

Серед причин погіршення соціально-економічного становища людей пенсійного віку депутати називають, зокрема, «штучне скорочення категорій, які мають право на отримання субсидій за спожиті житлово-комунальні послуги, скорочення фінансових субсидій» та підвищення цін на товари першої необхідності.

В даному контексті народні обранці вимагають від очільника держави, Уряду та Верховної Ради України вжити термінових заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам.

Серед запропонованих додаткових заходів – індексація пенсій та виплата у листопаді цього року «тринадцятої» пенсії тим, чиї пенсії є нижчими за середній рівень, тобто розмір яких є меншим за 3 866,70 гривень.

Депутати вважають, що для таких виплат можна використати частину коштів, отриманих від Міжнародного валютного фонду на потреби подолання наслідків пандемії COVID-19.

«У нашій сесійній залі серед числа депутатів пенсіонерів немає. Проте, це велика категорія людей, які мають права, інтереси та їх потрібно захищати», – прокоментувала актуальність звернення Мар’яна Вершиніна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.