Івано-Франківщина відмовилася від дистанційного режиму в школах. Якщо їх закриють, навчання призупинять

Івано-Франківщина відмовилася від дистанційного режиму в школах. Якщо їх закриють, навчання призупинять


В Івано-Франківській області вирішили під час посилення карантину не переводити школи на дистанційний режим. Якщо через поганий рівень вакцинації їх закриють, навчальний процес призупинять.

Про це повідомила голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук.

Посадовиця зазначила, що вакцинація є єдиним способом уберегтися від ускладнень COVID-19.

Вона повідомила, що коли на території області запровадять обмеження «жовтої» зони карантину, дистанційного навчання там не буде. Усі заклади освіти, де вакцинували менш ніж 80% персоналу, будуть закриті.

Онищук закликала не зволікати із вакцинацією, адже ситуація з коронавірусом в області ускладнюється. Зокрема, через циркуляцію штаму «Дельта» в регіоні фіксують все більше смертей від ускладнень захворювання.
Навчання під час карантину
Кабмін 13 вересня затвердив нові карантинні обмеження, які передбачають певні бонуси для вакцинованих. Нові правила наберуть чинності через 7 днів після їх публікації, тобто 20 вересня.

Вони передбачають, що у разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади зможуть працювати, якщо не менш як 80% працівників будуть вакциновані хоча б однією дозою. Натомість у «червоній» зоні заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників будуть повністю вакциновані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.