В обласній інфекційній лікарні понад 50% ліжок вже зайняті хворими з COVID-19

В обласній інфекційній лікарні понад 50% ліжок вже зайняті хворими з COVID-19

Упродовж останніх тижнів на Прикараптті продовжується тенденція до зростання добової кількості осіб, яким діагностовано коронавірусну хворобу.
Загалом, у серпні підтверджено 998 випадків хвороби COVID-19 проти 223 за липень.За останню добу захворіло 134 особи, померло 5. Про це повідомили під час брифінгу в ОДА.

В області затверджено оновлений перелік закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. До згаданого переліку увійшло 10 закладів першої хвилі, 1 заклад другої хвилі та 2 резервні заклади. На сьогодні медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 11 закладів, у яких розгорнуто 1276 ліжок, з них 98,4% забезпечені подачею кисню. Вони мають трьохмісячний запас медикаментів та засобів індивідуального захисту.

На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 281 пацієнт, з них 32 – у відділеннях реанімації, 9 – підключено до апаратів ШВЛ. 22% хворих є кисневозалежними. За останню добу госпіталізовано 26 пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Внаслідок зростання захворюваності відсоток зайнятих хворими ліжок зріс від початку серпня у чотири рази і у середньому становить 22 %. Найвищий показник зайнятих ліжок зареєстрований у КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» – 55%.

Щодо ходу вакцинальної кампанії проти COVID-19 поінформовано, що в області організовано 33 мобільні бригади з проведення вакцинації в організованих колективах, працюють 121 пункт щеплення та 8 центрів масової вакцинації населення. Від початку вакцинальної кампанії в область надійшло 415 700 доз вакцин: Упродовж останнього тижня проведено 22 тисячі 120 щеплень, що на 12% більше, ніж упродовж попереднього тижня. За останню добу проведено три тисячі 402 щеплення. Станом на 9 вересня в області загалом провакциновано 74% від запланованого контингенту медичних працівників та 33 % працівників сфери освіти.

Читайте також  Дев’ятирічній франківці потрібна складна операція на хребті. Небайдужих просять про допомогу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.