Провакцинували понад 80% працівників: відомо, які школи на Прикарпатті працюватимуть в очній формі

В Івано-Франківській територіальній громаді станом на 8 вересня лише у п’ятьох школах провакцинували понад 80% працівників.

Про це у коментарі журналістці Фіртки повідомили у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Зокрема, йдеться про Ліцей №3 Івано-Франківської міської ради, приватну школу-садок “Перша Ластівка”, Драгомирчанську гімназію Івано-Франківської міської ради, Радчанський ліцей Івано-Франківської міської ради та Узинську гімназію Івано-Франківської міської ради.

«Звичайно, що кількість щеплених освітян буде кожного разу зростати. Вакцинація продовжується. Станом на сьогодні, 8 вересня, маємо вже 37 шкіл, де провакцинували понад 30-50% працівників. Так, вакцинація – справа добровільна, але всі учасники освітнього процесу мають розуміти, що імунізація від коронавірусу – єдиний спосіб працювати офлайн.

Ми ефективно співпрацюємо з медиками: вакцини є. Потрібно тільки, аби люди погоджувались вакцинуватись. Наголошую, що найголовніше у цьому випадку – людське здоров‘я», – пояснила у коментарі Фіртці Ірина Джус, спеціалістка з питань безпеки життєдіяльності.

Нагадаємо, аби заохотити освітян вакцинуватись міська влада прийняла рішення преміювати їх за COVID-щеплення. Зокрема, вакциновані працівники освітніх закладів отримають доплату з міського бюджету у розмірі 1 000 гривень.

За словами Ірини Джус, вже збирають списки усіх тих, хто пройшов повний курс вакцинації. Крім того, у планах – аби премії отримали й ті, хто наразі отримав лише першу дозу вакцини.

Спеціалістка також додає, що зрушення у темпах вакцинації вже є.

«Сьогодні з одного закладу загальної середньої освіти вже виявили ініціативу вакцинуватись понад 20 педагогів. Водночас зауважу, що педагоги більше поспішають щепитись, ніж технічні працівники», – сказала спеціалістка з питань безпеки життєдіяльності.

Зауважимо, що школи переходитимуть на дистанційне або змішане навчання в залежності від ситуації з COVID-19 та вимог карантинних зон. Водночас школи, у яких 80% працівників вакциновані проти COVID-19, продовжуватимуть повноформатний режим навчання не залежно від того, чи потрапить регіон у «жовту», «помаранчеву» або «червону» зону.

Читайте також  Глінтвейн за 120 і круасан за 150 гривень. Буковель вражає цінами

Нагадаємо, в усіх навчальних закладах міста навчальний рік розпочався з 1 вересня у звичному режимі: без дистанційної чи змішаної форми навчання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.