100 тисяч першій, хто завагітніє після вакцинації, – Марцінків обіцяє преміювати “особливу” породіллю

100 тисяч першій, хто завагітніє після вакцинації, – Марцінків обіцяє преміювати “особливу” породіллю

7 вересня на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків взявся розвінчувати міфи про вакцинацію від COVID-19. Він доручив спостерігати за секретарем міськради, чи в того не виростуть роги і копита. Також обіцяє преміювати жінку, яка перша завагітніє після вакцинації, пишуть Версії.

“Вчора до мене прийшла жінка і доводила, що не може вакцинуватися, бо не завагітніє. Я вам серйозно говорю. Дайте доручення нашій працівниці. Якщо такий випадок станеться – то першій потрібно виплатити гарну премію. 100 тисяч гривень. Бо кажуть, що я злий, депреміюю. А я от хочу преміювати. Я не знав, що відповісти. Вона мені не повірила, бо я не медик”, – відмітив Марцінків.

Знайти таку жінку в громаді мер доручив першій заступниці Вікторії Сусаніній та начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко.

“На жаль, це один з найпоширеніших міфів: “Ті, хто вакцинуються – не можуть мати дітей”. Ми з цим часто стикаємось в своїй діяльності. Але життя доводить, що все навпаки. Всі, хто вакцинувався в дитинстві – прекрасно живуть і народжують дітей”, – зауважила очільниця управління охорони здоров’я.

Мер відмітив, що наступного літа якраз буде зрозуміло, чи вдасться вакцинованим жінкам громади розвінчати міф.

“Хороше диво – перевірене диво”, – додав Марцінків.

Марія Бойко зауважила, що немає надійного способу це відстежити.

“Не знаю, як будемо це відстежувати, але будемо щось робити. Але це дійсно правда. До нас часто телефонують і кажуть: “Я не буду вакцинуватися, бо я ще не народжувала. Я хочу мати дітей”, – резюмувала керівниця управління охорони здоров’я.

Читайте також  Що найбільше допомагає бути разом чоловіку та дружині

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.