Позичена довідка та несправжня хвороба: у Франківську двоє приїжджих жебраків отримали протоколи від поліції

Позичена довідка та несправжня хвороба: у Франківську двоє приїжджих жебраків отримали протоколи від поліції 

Шахраї, чи знедолені? Минулого тижня муніципальні інспектори у Франківську виявили двох жебраків і розповіли, як вони видурюють гроші у людей.

Про це пише “Галка” з посиланням на фб-сторінку Муніципальної інспекції.

Перший випадок трапився на перехресті вулиць Галицька-Пасічна. Чоловік на милицях, з скринькою і медичною довідкою ходив по проїжджій частині та просив гроші на лікування.

“Ніби все нормально, нужденний хворий збирає кошти собі на лікування, мабуть, не знає, що по дорозі ходити небезпечно. Наші працівники почали з ним спілкуватися і звернули увагу на довідку, й раптом побачили, що довідка належить уже знайомому їм чоловіку, а не цій особі. Інспектори затримали чоловіка та викликали працівників поліції. В подальшому він сам зізнався, що довідка не його і він її взяв, щоб жебракувати. Тож на заробітчанина з іншої області працівники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

За декілька годин того ж дня муніципали затримали жінку на перехресті вулиць Галицька-Василіянок:

“Ця заробітчанка теж не місцева, але вже відома нашим працівникам. Декілька тижнів її виявляли в різних районах міста за жебракуванням. Вона збирала “на квиток”, але зрозумівши, що це не так розчулює людей, почала ходити по дорозі і збирати нібито на хворого брата. В цьому випадку теж працівники поліції склали відповідні адміністративні матеріали”.

Мешканців і гостей Івано-Франківська просять бути уважними та не давати ввести себе в оману.

“Більшість людей, які збирають кошти на вулиці, роблять це лише з метою легкого заробітку. Найкращий метод позбутися таких шахраїв – просто не давати їм гроші”, – додають муніципали.

Читайте також  Президент призначив голову Івано-Франківської РДА

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.