У Франківську урочистою ходою відкрили пам’ятник загиблим героям України (ФОТО)

В Івано-Франківську відбулася хода пам’яті, присвячена вшануванню захисників України, які загинули під Іловайськом.

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на Суспільне. Також у місті відкрили пам’ятник загиблим у російсько-українській війні.

“З нашої Івано-Франківщини у цій війні, яка вже, на жаль, триває вісім років, загинуло 149 прикарпатців. У нас вони поховані у різних містах, і я маю велику щиру надію, що сьогодні у кожній нашій громаді, у кожному селі, буде гідно пошанований кожен учасник бойових дій, який віддав своє життя за Україну”, — каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в області Володимир Веркалець.

За його словами, під Іловайськом загинуло 13 прикарпатців, а ще чотирьох вважають зниклими.

У пам’ять полеглим героям учасники акції пройшлися ходою вулицею Незалежності до Меморіального скверу. Там відбулося відкриття пам’ятника загиблим.

Як він має виглядати, обговорювали не тільки з владою, але й з родинами загиблих, каже Володимир Веркалець.
“Це — мама, яка тримає сина, тобто мама — це Україна, а її син — це всі ми — народ України. І зверху промені — сини, які захищали нашу Україну, які піднялися на небо і звідти споглядають, як ми, люди, які залишилися живими, шануємо тих, хто віддав своє життя за кожного з нас”, — розповідає Володимир Веркалець.
Пам’ятник є не єдиним символом ходи. Учасники також причепили на груди квіти соняха, які є офіційним символом цього дня.
29 серпня 2014 року цвіло багато соняхів, які були прикриттям для бійців, каже Володимир Веркалець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.