Погризене тіло та сліди катувань: в прокуратурі розповіли нові подробиці про 7-річного хлопчика

За життя дитини все ще борються медики.

У термінальній комі: лікарі розповіли про стан 7-річного хлопчика з Черкас.

У Черкасах семирічний хлопчик, якого, ймовірно, покусали собаки, перебуває у термінальній комі. Його стан стабільно важкий.

За словами лікаря-анестезіолога обласної дитячої лікарні Світлани Федченко, діяльність мозку наднизька, її ледь фіксують прилади. Дитина дихає за допомогою апарату штучного дихання, а кровообіг підтримують медикаментами.

24 серпня хлопчика в лікарню привезла швидка, його супроводжувала бабуся. Що сталося та як дитина отримала травми, бабуся не змогла розповісти, — зазначила Федченко.

Директор Черкаської обласної дитячої лікарні Наталія Волчкова розповіла, що дитину привезли у вкрай важкому стані з ознаками мозкової коми третього ступеня, також були численні садна на тілі, рвана рана нижньої губи, рана вуха і дефекти тканин округлої форми по тілу на лівому стегні.
Під час огляду лікарі виявили у хлопчика пролежні на копчику та потилиці. Також у нього був наднизький гемоглобін, що свідчить про недоїдання.

Нині слідчі відкрили два кримінальних провадження: за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого КК України.

Санкція статті 128 передбачає два роки позбавлення волі, за ч. 3 ст. 135 — до восьми років. Останню статтю відкрили через те, що дитину госпіталізували не в день, коли вона отримала травми.

– Підозри на цей час не вручені, оскільки триває слідство. Бабуся хлопчика перебуває під судовим слідством, оскільки в минулі роки щодо неї скеровувалось кримінальне провадження за нанесення легких тілесних ушкоджень та за грабіж, — зазначив керівник Черкаської окружної прокуратури Артем Шляхов.

Також слідчі призначили судово-медичну експертизу, щоб з’ясувати характер травм хлопчика.

Депутат Черкаської обласної ради Олег Петренко розповів, що родина дитини створювала проблеми для всього кварталу вже багато років. Він стверджує, що у них вдома була велика кількість собак, які декілька разів нападали на людей.

Читайте також  Його не могли знайти два місяці: знайдено тіло розшукуваного далекобійника

Тому Петренко припустив, що дитина постраждала саме від собак. Хоча бабуся хлопчика розповіла поліції, що він отримав травми, бо впав з купи цегли у дворі.

Нині дитині потрібна операція, але лікарі не можуть її провести через важкий стан. Батьки хлопчика під час госпіталізації були відсутні, тому що матері робили операцію в Києві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.