В Україні виявили небезпечні напівфабрикати з Італії: що містить продукція

У продукції перевищено максимально допустимий рівень для оксиду етилену.

У Києві виявили небезпечні напівфабрикати та заготовки для випічки з Італії. Зокрема, у продукції перевищено максимально допустимий рівень (MRL) для оксиду етилену.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

“Інформуємо стосовно вилучення напівфабрикатів та заготовок для випічки з Італії, що містять стабілізаторну добавку з Франції, що перевищує MRL для оксиду етилену, які експортувались з Італії”, – сказано в повідомленні.

Оптовий постачальник продукції: Unigra s.r.l., Conselice. Отримувач в Україні: ТОВ “Мастер Мартіні Україна”. Компанія зареєстрована у столиці.

У Держпродспоживслужбі в м. Києві попереджили операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва (обігу) та проінформувати Головне управління служби про результати та вжиті заходи.

Раніше виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов розповів, що недавно він влаштував перевірку магазинів у Одесі та був неприємно вражений. В одній із крамниць він помітив кілька упакувань протермінованого печива. А у складі цього продукту часто є шкідливі добавки: Е102, Е110, Е122, Е124.

Максим Несміянов вважає, що на етикетці з такою продукцією потрібно писати попередження, як це роблять на упаковках з-під цигарок, зокрема: “впливає на активність і увагу дітей” або “викликає алергічну реакцію”. Водночас наголошує фахівець, ціна такого продукту – понад сто гривень за кілограм. Часто виробники йдуть на хитрість та “Е-шки” приховують під назвами: “сорбат калію” або “уротропін”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.