Аеропорт зачинили: літак з українцями став останнім, хто зміг вилетіти з Афганістану

До Києва евакуаційним літаком доправили 98 людей.

Увечері 23 серпня до Києва прибув третій літак, який евакуював українців та іноземців зі столиці Афганістану Кабула. На борту – 98 пасажирів. Серед них – 41 громадянин України.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

“Третій евакуаційний рейс з Кабула приземлився в Борисполі. На його борту 98 пасажирів, серед яких 41 громадянин України, у тому числі 27 їхніх дітей. Цей рейс став останнім рейсом, який вилетів з Кабула перед закриттям аеропорту на невизначений час! Символічно, що наші співвітчизники зможуть зустріти свято Незалежності в повній безпеці і на рідній землі”, – написав Єнін у Facebook.

Нині в Кабулі перебуває ще до пів сотні українців, які хочуть повернутися на батьківщину.

“Як зазначив Дмитро Кулеба (глава МЗС України – ред.), ми продовжуємо наполегливо працювати для евакуації всіх українців. Серед можливих опцій розглядається направлення військового літака; цивільний чартер з однієї з суміжних з Афганістаном держав; евакуаційні рейси, організовані нашими партнерами або сухопутні варіанти вивезення наших громадян. Як колись сказав Уїнстон Черчіль: “We shall never surrender!” Це про нас українців і про нашу дипломатичну службу”, – зазначив Єнін.

Заступник міністра також висловив подяку “за сприяння в евакуації нашим американським партнерам та українсько-афганському торговому дому. Особлива подяка Роману Горяйнову, Василю Серватюку та Євгену Ігнатовському за самовіддану працю, витримку та любов до людей”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.