За все життя сказала лише слова “мама”: чотирирічна дівчинка не може говорити після інсульту в утробі матері

Водночас маленька Айві дуже розумна, любить гратися з тваринами і їсти попкорн.

У Лондоні чотирирічна Айві Томас має серйозні проблеми зі здоров’ям від народження. Дівчинка перенесла інсульт ще в утробі матері, після чого втратила можливість розмовляти.

Про це повідомляє Mirror.

Відомо, що від моменту свого народження в квітні 2017 року бореться з наслідками церебрального паралічу і іншими проблемами руху. До п’яти місяців у неї не було жодних ознак захворювань або відхилень.

Однак незабаром у дівчинки діагностували дитячий церебральний параліч. М’язи лівої частини тіла дитини мимовільно скорочуються, і вона погано контролює рухи лівої руки і обох кистей.

Айві нині описують як “дуже розумну, цікаву і люблячу”, але за чотири роки життя вона вимовляла тільки слово “мама”. За словами батьків, їхня дівчинка любить їсти попкорн, грати з тваринами і з водою.

“Мені сказали, що я ніколи не дізнаюся, що саме стало причиною захворювання, але за результатами МРТ було схоже, що це був перинатальний інсульт. Ми були шоковані. На МРТ ми побачили, що майже вся права сторона її мозку була вражена”, – розповіла 43-річна матір дівчинки.

Окрім різних методів лікування, Айві також потрібно регулярна фізіотерапія. Батьки збирають кошти, щоб забезпечити донці всі необхідні методи лікування і якомога вищу якість життя.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.