П’яна жінка покалічила дитину, але продовжує гуляти на волі: нові деталі ДТП

13-річний Андрій Тарасюк, якого по дорозі до школи збила на своєму автомобілі п’яна жінка, готується до трьох операцій у Вінницькій обласній дитячій лікарні. Рідні підлітка роблять усе, щоб мрія про повернення в баскетбол стала реальністю. А винуватиця ДТП щодня “нагадує” сім’ї про те, що сталося, гуляючи біля їхнього будинку. На свободі.

 

Про те, що трапилось після резонансної ДТП пише OBOZREVATEL.

Рветься в школу й на тренуванняЯк розповіла OBOZREVATEL Тетяна Тарасюк, мати постраждалого в страшній ДТП Андрія, зараз він почувається більш-менш добре. Дитина вже перенесла три операції, проте восени його чекають ще три – під час першої ставитимуть титанову пластину.

“Внаслідок удару автомобілем сина відкинуло на арматуру, череп виявився пробитий, частини кістки зараз просто немає”, – пояснила жінка.

Також є серйозні проблеми і з рукою юного баскетболіста. Восени діти йдуть до школи, Андрій теж рветься, але, за словами мами, травмованою рукою не зможе писати. Навіть найменше зусилля неможливе – дуже болить, та й лікарі заборонили. Потрібно, щоб кістки зрослися, а поки що в руці стоять спиці.

“А так, звичайно, син дуже скучив за всіма: і за однокласниками, і за вчителями. Він же все літо, по суті, лікувався. Друзі його відвідували, але самі розумієте…” – додала Тетяна.

А ще Андрій мріє повернутися до баскетболу, яким займався до ДТП. “Дуже хоче покидати м’яча, тренуватися, але поки що це неможливо”, – каже мама.

Андрій Тарасюк

Більші, травми, отримані дитиною в результаті ДТП, настільки серйозні, що Андрію починають оформлювати інвалідність.

“Буде на групі. Повністю здоров’я вже не повернути, хоча ми робимо все можливе”, – засмучено констатує мати.

Читайте також  На Прикарпатті автобус з людьми злетів з дороги та в'їхав на подвір'я (ФОТО)

За її словами, чоловік Наталії Дзісь, яка у стані алкогольного сп’яніння збила Андрія, передав 65 тисяч гривень. Але на лікування пішло вже більш ніж сто тисяч, та й попереду чималі витрати.

“А ось вона (Дзісь. – Ред.) жодного разу не подзвонила, не провідала, хоча постійно гуляє з електронним браслетом біля нашого будинку. Ходить у магазин біля нас, гуляє зі старшою донькою, відпочиває в парку”, – каже мама підлітка.

Неможливо навіть уявити, чого варто батькам травмованої дитини спостерігати всі ці ходіння день у день.

Тетяна Тарасюк каже, що вересень буде важким: попереду не тільки операції Андрія, а й суд над винуватицею їхніх бід.

“Зіскочити” не вдалося?Незважаючи на те, що винуватицю ДТП намагалися “зробити” хворою жінкою, яка нібито страждає на алкоголізм і її потрібно “просто лікувати, а не відправляти за ґрати”, – номер не пройшов.

Жінка була за кермом у стані сильного алкогольного сп'яніння

Адвокатка постраждалих Сніжана Чубенко розповіла OBOZREVATEL, що Наталію Дзісь, яка збила юного баскетболіста, визнали дієздатною.

“У момент скоєння злочину вона дійсно перебувала в стані сильного алкогольного сп’яніння, яке межує з напівсвідомим станом. Але навряд чи суд присудить їй примусове лікування, чого дуже хотіла та сторона, думаю, що буде вирок. Оскільки психіатрична експертиза показала, що вона (Дзісь. – Ред.) усвідомлювала значення своїх дій та керувала ними“, – повідомила адвокатка.

Також вона розповіла, що готується і цивільний позов про відшкодування збитку (на лікування Андрія та ін.).

Що сталося у Вінниці навесні

Вранці 24 травня 2021 року Андрій Тарасюк йшов до школи по вулиці Івана Богуна.
Китайський кросовер Haval H2 вилетів на тротуар зустрічної смуги руху, потім врізався у ворота, а після цього продовжив рух і збив на тротуарі Андрія. Опісля “китаєць” продовжив рух і в’їхав в огорожу двох домоволодінь.
13-річного Андрія в тяжкому стані госпіталізували в реанімацію Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.
Винуватиця дорожньо-транспортної пригоди, в крові якої було 3,3 проміле алкоголю. вже через три дні повернулася зі слідчого ізолятора додому – за неї внесли 181 тисячу гривень застави.

Читайте також  У Франківську «дев’ятка» збила двох пенсіонерів на пішохідному переході

Наталія Дзісь, яка покалічила дитину.

Як з’ясувалося, це вже була не перша ДТП за участю Наталії Дзісь: раніше вона втікала з місця аварії.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.