Українцям підвищать пенсію! Дійде до 4-х тисяч гривень, коли це буде

Глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебная розповіла, що в Україні може збільшитися розмір пенсійних виплат.

За її словами, середня пенсія може вирости на 200 гривень до кінця поточного року, вона складе 3900 замість 3700 гривень. Про це повідомляє портал «Факти«. Тема пенсій в Україні завжди знаходиться в самому епіцентрі уваги серед населення країни. Пенсіонери отримують просто копійки, на яких вони ледве зводять кінці з кінцями. Вони не можуть собі дозволити жити на широку руку, так як держава підвищує їм пенсію на копійки.

Цього разу стало відомо, що до кінця 2021 року українські пенсіонери отримають надбавки в розмірі 200 гривень. Якщо раніше розмір середньої пенсії в Україні становив 3700 гривень, то після підвищення він складе вже 3900 гривень. За словами міністра соціальної політики Марини Лазебний, у неї є спеціальний графік, за яким вона стежить за пенсіями в нашій країні.

До кінця року, можливо, буде 3900 гривень середня пенсія», – сказала міністр.

Раніше стало відомо про три етапи підвищення пенсійних виплат у 2021 році. Крім перерахунку пенсій, пов’язаних з підвищенням прожиткового мінімуму, запланованим на 1 грудня поточного року, восени доплати отримає ще одна категорія пенсіонерів – досягли віку 70+.

Також 1 грудня з 6 тисяч до 6,5 тисячі зросте мінімальна заробітна плата. Це спричинить за собою перерахунок пенсій вже для осіб у віці 65 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.