Два центри вакцинації від коронавірусу відкрили на Прикарпатті

У Коломиї та Отинії 19 серпня відкрили центри вакцинації від коронавірусу. Їх облаштували у ЦНАПі та народному домі відповідно.

Передає Фіртка з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

У селищі Отинія центр діятиме у приміщенні Народного дому. У ньому працюватиме бригада медиків, яка здійснюватиме щеплення вакцинами (AstraZeneca та CoronaVac) для першої дози і (Pfizer/ BioNtech та Moderna) для ревакцинації. Наступного тижня мешканці громади зможуть імунізуватися й іншими доступними для всіх українців вакцинами.

За словами голови райдержадміністрації Любомира Глушкова, на Коломийщині щепились 28 тисяч мешканців. Задля проведення ефективної вакцинальної кампанії відкрито три центри масової вакцинації, два з яких розпочинають свою роботу сьогодні: один в Отинії, інший — у Коломиї в приміщенні ЦНАПу.

“Через суттєве збільшення кількості хворих на COVID-19, ми повинні нарощувати темпи вакцинації, адже це єдиний дієвий спосіб подолати пандемію і зберегти життя людей, — наголосив Л.Глушков. — Уникнути захворювання або перенести хворобу у легкій формі можна виключно імунізацією, яка є доступна кожному жителю Коломийщини”, передає очільник РДА

За словами Миколи Стовбана регіонального координатора із вакцинації в області, у районі вже підтверджено 10 випадків багаторазово небезпечнішого вірусу Дельта. Тому рання імунізація є фактором, що захищає від хвороби та рятує життя.

Присутні також поспілкувалися із педагогічними працівниками, які знаходяться у зоні ризику, позаяк щоденно контактують із великою кількістю дітей, та спонукали їх до вакцинації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.