COVID-штам “Йота”: у ВООЗ розповіли про небезпеку мутації

Наразі 90% мутацій належать штаму “Дельта”.

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що не вважають новий штам коронавірусу “Йота” серйозною небезпекою.

Про це заявила на брифінгу експертка ВООЗ Марія Ван Керхове, повідомили в організації.

За її словами, цей варіант не спричиняє серйозного захворювання. У глобальному плані 90% мутацій належать “Дельті”. “В основному цей варіант (“Йота” – Ред.) присутній в США. Зараз у нас є інформація про 27 тисяч випадків. За нашими даними, кількість випадків зменшується”, – наголосила Керхове.

Як розповіли у ТСН.Ранок 12 серпня, штам коронавірусу “Йота” описали американські вчені з Департаменту охорони здоров’я Нью-Йорка та Колумбійського університету. Цей варіант вірусу уже поширився в США, а також у 27 країнах. Американці науковці вважають, що він заразніший, ніж інші відомі мутації, зокрема і “Дельта”. Вони наголошують, що “Йота” може виявитись стійким до нинішніх вакцин та спровокувати зростання смертності.

Як повідомлялося, раніше очільник ВООЗ заявив, що нині через ситуацію зі мутаціями коронавірусу, зокрема штамом “Дельта”, світ перебуває в стані реальної небезпеки. Чимало досягнутих успіхів у боротьбі з пандемією нині зводяться нанівець. Голова ВООЗ каже, що зростання випадків посилює, зокрема, несправедлива вакцинація, а саме нерівномірний розподіл вакцин між різними державами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.