На Прикарпатті зафіксували літальний апарат, яким незаконно переміщували сигарети (ФОТО/ВІДЕО)

На світанку, 7 серпня, прикордонники відділу «Порубне» Чернівецького загону зафіксували проліт літального апарату типу Ан-2 з України в Румунію та зворотно.

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на сайт Державної прикордонної служби України.

Відомо, що цей літак відстежували оперативні групи Держприкордонслужби, тож коли «крилатий» порушник вирушив до кордону, інформацію передали прикордонним нарядам, які й виявили його на державному рубежі.

Про це прикордонний наряд відразу повідомив до підрозділу ППО Збройних Сил України, який теж виявив повітряну ціль. Крім того, в рамках взаємодії з військового аеродрому в повітря підняли військовий літак для примусової посадки літального апарату.

Невдовзі під час приземлення літака на одному з аеродромів в Косівському районі Івано-Франківської області, за десятки кілометрів від кордону, оперативні співробітники Держприкордонслужби та військовослужбовці спецпідрозділу ДОЗОР затримали чотирьох осіб. Після приземлення літака вони намагалися втекти автомобілем.

«Про дане правопорушення повідомили підрозділи УСБУ в Чернівецькій, Івано-Франківській областях та прокуратури. На даний час проводять заходи фіксації правопорушень, в т.ч. за протиправні дії, пов’язані з незаконним переміщенням сигарет в Румунію, та інші порушення, передбачені чинним законодавством. Відкрите кримінальне провадження за ст.334 (ККУ Порушення правил міжнародних польотів)», – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.