Прикарпаття на другому місці за кількістю туристів в Україні

За підсумками 2020 року Івано-Франківська область зайняла другі місця в Україні за кількістю внутрішніх туристів та кількістю іноземних туристів, яких обслуговували туроператори і турагенти. Лідером рейтингу стала столиця України – місто Київ.

Про це інформує Фіртка з посиланням на Надвірнянську РДА.

Торік в Україні послугами туроператорів і турагентів скористалися 2,36 млн осіб, а це у 2,6 раза менше, ніж у 2019 році (6,13 млн осіб) – дані Державної служби статистики України.

«Пандемія коронавірусної хвороби вплинула на падіння, насамперед, потоків організованого виїзного та в’їзного туризму. На цьому фоні підвищений попит отримали українські дестинації внутрішнього туризму. Але не всі, а здебільшого ті, які змогли запропонувати конкурентний продукт, у цьому випадку інфраструктуру та якісний сервіс. І якщо самоорганізовані потоки у нас не обліковуються офіційною статистикою і ми можемо послуговуватися хіба що альтернативними інструментами обліку (що ми і робимо), то ці роботи суб’єктів туристичної діяльності у сфері організованого туризму заслуговують на увагу», – зауважує Віталій Передерко, начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації.

Зазначимо, що у 2019 році Прикарпаття зайняло треті місця в Україні за цими показниками. Аналогічні рейтинги Івано-Франківська область мала у 2017-2018 роках.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.