“На нозі була діра до самої кістки”: у чому батьки загиблого на Львівщині підлітка звинувачують медиків

Мама Гліба певна, якби додзвонитися на 103 вдалося з першого разу – сина могли б врятувати.

На Львівщині батьки 16-річного хлопця звинувачують медиків у смерті сина. Він проштиркнув ногу металевим парканом, відкрилася сильна кровотеча, друзі кинулися викликати допомогу, але на 103 чули лише автовідповідач. Тоді почали дзвонити в усі екстрені служби. З’єднали їх з медиками пожежники. І коли приїхала бригада – було вже пізно.

Про це 31 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мама Гліба каже, того дня син пішов до товариша на День народження. Обіцяв повернутися до півночі. Та ще до того їй подзвонили з невідомого номера, щоб повідомити страшне – син загинув.

“В нього на нозі була вирвана до самої кістки діра, повністю тканина розірвана. То була крововтрата і не було ніякої медичної допомоги”, – говорить мама Гліба Алла Гаркуша.

Гліб займався паркуром і хотів показати друзям свої вміння біля паркану, за яким – приватна територія.

Товариш загиблого Владислав Рупняк запевняє – поки він затискав рану футболкою – друзі одразу почали телефонувати на 103, але там вмикався автовідповідач і так кілька разів поспіль.

“Почали дзвонити в 22:24, а подзвонили мені з диспетчерської в 22:45”, – говорить він.

А ще уточнювали місце, потім їхали. Минуло більше 20 хвилин. За цей час Гліб стік кров’ю. Лікарі лише констатували смерть.

“Люди зі сторони допомагали, а ті хто мав би то робити – абсолютно ні. Лікар взагалі зі “швидкої” не вийшов, була тільки медсестра. Вона ще сказала, що не хочу туди йти, бо там темно. Якийсь хлопчик підсвічування її фонариком”, – розповідає мама Гліба.

Читайте також  У Львові мало не зґвалтували жінку. Врятував перехожий

Жінка певна, якби додзвонитися на 103 вдалося з першого разу – сина могли б врятувати, бо станція “швидкої” менше ніж за кілометр від місця, де усе сталося. Тож готується до суду.

У екстреній швидкій допомозі пояснюють – за добу отримують 5 тисяч дзвінків. Приблизно 5-7 відсотків з них пропущені. А все тому що багато людей телефонує без нагальної потреби. Чому підлітки в той вечір так довго не могли додзвонитися – ще з’ясовують. Триває службове розслідування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.