Дмитро Комаров прокоментував смерть друга Ігоря Табанюка в авіакатастрофі на Прикарпатті

Внаслідок трагедії загинув один з найкращих пілотів України.

Український мандрівник, ведучий програми “Світ навиворіт” Дмитро Комаров прокоментував авіакатастрофу на Прикарпатті.

У середу, 28 липня, поблизу села Шепарівці Коломийського району Івано-Франківської області впав літак на приватний будинок. Серед 4 загиблих був друг ведучого – один з найкращих пілотів України Ігор Табанюк. На сторінці в Instagram знаменитість опублікував їхні спільні фото та прокоментував трагедію.

“Мені складно писати і говорити. Ігор був другом. Він – один з найкращих пілотів України. Людина, яка все своє життя, час, сили і енергію віддала авіації. Її розвитку. Людина, яка за свої гроші відродила аеродром в Коломиї з руїн, відкрила льотну школу, проводила свята для всіх охочих.

Мандрівник додав, що бачився з Ігорем 10 червня на фестивалі, який пілот традиційно проводив після Івана Купала.

“Знімали, як Ігор реалізував мрію героїв нашої програми. На аеродромі були сотні щасливих людей, блискучих дитячих очей. Це було справжнє свято, Ігорю були вдячні абсолютно всі. Прилетіли літаки практично з усіх міст України, і навіть з Європи. 13 липня Ігорю виповнилося 60 років. Минулого тижня ми зідзвонювалися. Ігор був налаштований дуже оптимістично, всі плани були пов’язані з аеродромом. Він дуже мріяв перетворити Коломию в центр туризму, зробити одними з воріт в українські Карпати для всього світу”, – написав Комаров.

Дмитро додав, що поспілкувався з дуже багатьма пілотами. Вони переконані, що якщо такий досвідчений пілот не зміг впоратися з цією ситуацією – вона була непоправною. Оскільки, Табанюк 40 років за штурвалом.

“Є відео падіння. Штопор. Можу припустити, що це: 1) відмова управління, техніки; 2) непритомність, напад; 3) втручання в управління пасажиром. Ігор, будучи притомним, швидкість втратити не міг. Виключено. Багато пілотів припускаю так. Важливо провести детальне розслідування”, – додав ведучий.

Читайте також  У Старих Богородчанах сталося ДТП з фатальними наслідками

Комаров також поділився, що останній рік пілота був важкий, оскільки “аеродром намагалися “віджати”. Тож Дмитро звернувся до керівництва міста і країни з проханням прослідкувати, щоб після смерті Табанюка “не загинула справа його життя – аеродром”.

“Ігор зробив дуже багато, відродив об’єкт з нуля. Аеродром зобов’язаний жити далі. Звертаюся до мера Коломиї – ви прекрасно знаєте, як Ігор намагався врятувати аеродром. Цей аеродром зобов’язаний бути названо ім’ям Ігоря Табанюка. Колеги-журналісти, прошу допомогти і стежити за ситуацією. Сумуємо. Співчуття родичам загиблих”, – написав він.

Нагадаємо, 28 липня поблизу села Шепарівці Коломийського району впав легкомоторний спортивний літак на приватний житловий будинок. Після падіння літак загорівся, загинули 4 особи. Відомо, що в будинку, в який врізався літак на Прикарпатті, були жінка і діти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.