В готелі на Прикарпатті, де потруїлися діти з Чернігівщини, виявили кишкову паличку

Незадовільний стан харчоблоку, кишкова паличка у продуктах, брудна вода – такий результат аналізів отримали Івано-Франківські санепідеміологи із готелю “Таємниця Карпат”, де отруїлися діти з Чернігівщини.

Про це Суспільному сказала начальник відділу санепіднагляду ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Олександра Палійчук, передає Фіртка.

“Свідчить про незадовільний санітарний стан харчоблоку. У змивах із навколишнього середовища 57 % висіяно, тобто із їхнього кухонного обладнання. Потім, вода не відповідає вимогам по мікробіологічних показниках. Це все по мікробіологічних показниках не відповідає. І також, бактерія групи кишкової палички, висіяна у сировині, там сир голландський, ковбаса варена першого сорту та у готових стравах – м’ясо куряче”, – розповіла Олександра Палійчук.

Нагадаємо, під час всеукраїнських тренувальних зборів на Івано-Франківщині до лікарень із симптомами отруєння потрапили 16 дітей і 2 дорослих. Серед них 8 дітей і 1 тренер із Чернігівщини.

Загалом від області на збори, які організовувала Вінницька Федерація тхеквондо, поїхали 80 людей: 70 дітей та 10 тренерів і батьків. Усі вони приїхали 17 липня у Яблуницю в готель “Таємниця Карпат”.

За словами начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталія Фіглевського, заклад не мав дозвільних документів, щоб приймати дітей на відпочинок.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.