Із лютими морозами і крижаними дощами: синоптик розповів, якою буде погода цієї зими в Україні

Погода взимку буде різною.

Погода в Україні цієї зими буде різною. Українцям слід очікувати у грудні і крижані дощі, і снігопади, і сильні морози в лютому. Традиційно після Нового року прогнозують потепління.

Про це розповів народний синоптик України Леонід Горбань в інтерв’ю на одному з українських телеканалів.

За його словами, зима 2021-2022 буде холодною. Зокрема, у грудні в першій декаді будуть морози, і крижані дощі, а у другій – невеликий сніг. До кінця місяця очікується справжня зима: із морозами і снігопадами.

За прогнозом Горбаня, січень розпочнеться потеплінням. Справжня зима із морозом і снігом розпочнеться на Старий новий рік і триватиме до Водохреща, 19 січня. Після цього потеплішає. Лютий традиційно буде із сильними морозами.

“Снігу також буде багато, ближче до кінця зими можливі снігові бурани”, – каже синоптик.

Водночас Горбань зауважив, що наразі докладні розрахунки робити рано, вони можливі не раніше, ніж через три місяці.

Нагадаємо, погода в Україні у найближчі дні трохи зіпсується і стане свіжіше на кілька градусів, але нестерпна спека до понад +35 °С все частіше буде повторюватися.

Тим часом синоптики зауважують, що зараз Україна одна з найгарячіших у Європі, однак це ще не пік. Найспекотнішим місяцем цього літа, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, стане серпень. Упродовж нього температура практично не опускатиметься нижче +30 градусів, а дощів буде мало.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.