На Прикарпатті через спалах інфекції закрили дитячий табір (відео)

Одинадцять юних відпочивальників і один дорослий госпіталізовані.

Про це повідомляють на сайті ТСН.

Дитячий табір, що у Татарові на Прикарпатті, закрили на дезинфекцію. Сто двадцять дітей батьки вимушені були забрати додому через спалах ротовірусної інфекції.

Минулого тижня одинадцятеро відпочивальників віком від тринадцяти до п’янадцяти років та один дорослий – працівник табору – були шпиталізовані із високою температурою, блювотою та діареєю. Підхопили недугу юні відпочивальники майже відразу – на третій-четвертий день перебування у таборі. Тож там припускають, що хтось із дітей міг приїхати уже хворим.

«Відібрали змиви, відібрали всі проби, і в дітей знайшли ротовірус. Це таке захворювання, яке поширюється найбільше серед дітей, тобто якщо одна дитина має ротовірус, то з великою вірогідністю будуть мати й інші», – розповіла головна інфекціоністка міста Надія Алексашенко.

У коментарі ТСН керівники табору запевнили, що оплатили лікування дітей і повернули гроші за ті дні, які відпочивальники не добули у таборі.

«Ми вирішили закрити, щоб не страждали діти – здоров’я понад усе. Все повертається – тобто скільки не добули діти, стільки і вертаємо. Тобто все нормально – гроші повертаються», – каже менеджер дитячого табору Олександр Невідомий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.