В Івано-Франківську хочуть будувати дороги з цементу

Таку можливість обговорювали сьогодні під час засідання громадської ради при міській владі.

road11

“Ми ошелешені станом виробництва на цементно-шиферному заводі. Це сучасний завод. Чистота, порядок, сучасна технологія, все комп’ютиризлвано. Вони можуть виготовляти 12 типів цементу. В тому числі цемент для будівництва доріг. Нам треба в них взяти досвід і пробувати це робити”, – розповів голова громадської ради Панчишин про свій візит до ЄС, пише Станіславське.

“Я пішов на ДРЕУ – там повний занепад. Пішов на цементно-шиферний завод. Говорив з Труцем. Він казав, що буде виготовлена піч, яка зможе виготовляти цемент для доріг”, – додав він.

Представник ВАТ “Івано-Франківськцемент”, начальник аналітично-технічного відділу заводу Олег Ярема зазначив, що в 2014 році на підприємстві запустили другу піч, яка працює за сухим методом виробництва. Він зазначив, що обладнання на заводі є високотехнологічним і нагадав, що цемент з заводу використовувався при будівництві львівського аеропорту.

“Практика показує, що бетонні гарантії служать набагато довше, ніж звичайні. Недоцільно будувати автостради з асфальту”, – сказав пан Ярема.

Він зазначив, що квадратний метр бетонної дороги буде на 30 гривень дешевший, ніж метр асфальтної.

“Для бетонування доріг потрібен спеціальний морозостійкий бетон. Туди додається цемент, щебінь – граніт, базальт. Пісок теж повинен бути чистий. І є ще одна вимога – бетон повинен мати в собі певні пори”, – зазначив Ярема.

В свою чергу, члени громадської ради запропонували в якості експерименту спробувати збудувати бетонну дорогу на одній із вулиць Франківська і подивитися, як вона проявить себе в ході експлуатації.

 

Михайло Панчишин зазначив, що буде рекомендувати міській раді та меру розглянути пропозицію громадської ради щодо будівництва бетонної дороги.

Читайте також  ТЕРМІНОВО! Скандал в Раді! Луценка привселюдно принизили! Таких баталій там не було вже давно (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: