На польському кордоні затримали п’ятьох укранців з фальшивими COVID-сертифікатами

Вони хотіли потрапити на теритоію сусідньої країни.

На прикордонному переході Гребенне затримали п’ятьох українців, які хотіли потрапити на територію Польщі з підробленими COVID-сертифікатами.

Довідки були про вакцинацію від коронавірусу, повідомляє “Польське радіо”.

Під час перевірки документів польські прикордонники виявили, що сертифікати фальшиві. Чоловіків затримали у справ про використання підроблених покументів під час прикордонного контролю.Українці отримали адміністративні рішення про відмову у в’їзді до Польщі. Їх повернули назад до України.

Зазначається, що від початку 2021 року прикордонники вже вияви близько пів тисячі підробок різних документів у пунктах пропуску з Білоруссю та Україною в Люблінському воєводстві. Слід зауважити, що таке правопорушення може каратися штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі від трьох місяців до п’яти років.

Як повідомлялося, у Тернополі виготовляли підроблені довідки ПЛР-тестів на коронавірус на замовлення громадян, туристичних агенцій та візових центрів із різних областей України. Займалися незаконною діяльністю четверо місцевих мешканців. За одну підроблену довідку вони просили від 200 до 500 гривень. Фальсифіковані документи приватні особи використовували для безперешкодного перетину кордону і для уникнення карантинних заходів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.