На нову хвилю COVID-19 в Україні можна чекати вже цього місяця, смертність зросте восени – KSE

У KSE уточнили, що вже зараз необхідно готуватися до спалаху.

Нову хвилю COVID-19 в Україні можна очікувати вже цього місяця, а кількість смертей від коронавірусу вже у вересні може сягнути від 54 тисяч до 70 тисяч.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров`я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час онлайн-брифінгу.

Так, за даними KSE, наразі ситуація із захворюваністю на COVID-19 стабільна у кожному з регіонів України, а рівень захворюваності перебуває на відносно невеликих показниках, але це може досить швидко змінитися через розповсюдження нових варіантів вірусу, зокрема “Дельта”, який спричиняє серію спалахів в Європі. Це є великою зовнішньою загрозою, яка може перекрити навіть таке стабільне велике спадання як в Україні, попереджає Ганиченко.

“Україна зараз у зоні прямого ризику, незважаючи на стабільний спад захворюваності. Ми дійсно очікуємо спалах в Україні, починаючи вже з цього місяця. Потенційно спалах може початися і в наступному місяці, але дуже-дуже велика ймовірність, що спалах почнеться до вересня…”, – зазначив він.

Що стосується смертності від коронавірусу, то за прогнозами KSE, на третій квартал цього року (липень, серпень та вересень), який вже розпочався, не очікується великого зростання рівня смертності, навіть якщо почнеться спалах COVID-19. Водночас у вересні кількість померлих від COVID-19 може сягнути від 54 тис. до 70 тис.

“Такий тягар смертності, як ми очікуємо, більше перейде у четвертий квартал, ніж у третій. Тому ми даємо такі оптимістичні прогнози. У минулому кварталі (квітень-червень) померло 19 тис. осіб в результаті ускладнень від COVID-19. І ми не очікуємо навіть за “чорного” сценарію, що буде настільки багато померлих, як це було у другому кварталі. За моделюванням KSE, станом на кінець третього кварталу загальна кількість померлих від COVID-19 може сягнути від 54 тис. до 70 тис.”, – говорить Юрій Ганиченко.

Читайте також  Педофіл-рецидивіст намагався зґвалтувати 8-річну дівчинку

У KSE також зазначили, що за минулий тиждень кількість європейських країн зі спалахом COVID-19 подвоїлася і наразі це вісім країн: Велика Британія, Португалія, Росія, Іспанія, Греція, Бельгія, Нідерланди та Франція.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.