Дітей без COVID-щеплення можуть не допускати в школу: в МОЗ зробили заяву

В Україні дітей можуть не допускати до школи та інших навчальних закладів, якщо вони не мають щеплення від коронавірусу.

Про це новий головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив в інтерв’ю виданню LIGA.net.

Як розповів Кузін, в Україні останні спалахи інфекційних хвороб були викликані недостатнім рівнем охоплення обов’язковими щепленнями.

Також він додав, що важливо одночасно з обов’язковою вакцинацією впроваджувати відповідальність медпрацівника за поширення неправдивих відомостей про вакцинацію та посилювати відповідальність за підробку довідок про вакцинацію.

“Я б зважав на рішення Верховного Суду щодо недопуску невакцинованих дітей до закладів освіти. І запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказів. Вони все одно можуть обирати альтернативу – дистанційний формат абощо” – розповів Кузін.

Обов’язкове щеплення для дорослих
Окрім того, головний санлікар розповів про COVID-щеплення для дорослих. За словами Кузіна, певна частина дорослого населення має проходити вакцинацію в обов’язковому порядку.

Кузін каже, що щеплення від усіх основних хвороб має бути обов’язковим: Також він додав, що останні спалахи інфекційних хвороб в Україні викликані недостатнім рівнем охоплення обов’язковими щепленнями.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.