У Калуші “урізали” програму соціального захисту на 1,7 мільйона гривень

Депутати Калуської міської ради внесли зміни до програми соціального захисту на поточний рік. А саме: зменшили обсяг фінансування програми на 1,7 млн гривень.

Зокрема, 1,8 млн гривень депутати забрали зі статті видатків на допомогу мешканцям Калуша для переходу на індивідуальне опалення — тут було 2 млн 910 тис. гривень, а залишилося 1 млн 110 тис. гривень, пише Фіртка з посиланням на Вікна.

Такі допомоги виплачують лише мешканцям багатоквартирних житлових будинків, щодо яких прийнято рішення про від’єднання від центрального опалення міською радою. Таких рішень у цьому році не було, а допомогу отримувала незначна кількість людей з тих, які не скористалися таким правом у минулому році. Тож, передбачені кошти, вірогідно, в повному обсязі не знадобляться.

Також міська рада включила до програми соціального захисту 100 тис. гривень на виплату допомоги сім’ї Коршовських з села Голинь — на спеціальне харчування дитини з інвалідністю (таких дітей в Україні всього двоє). Крім того, ще близько 40 тис. гривень цій сім’ї виділили депутати зі свого фонду.

З 1,7 млн гривень, які зняли з програми соціального захисту, 200 тис. гривень направили на Програму забезпечення карантинних заходів та протидії захворюванню на COVID-19 на території Калуської міської територіальної громади у 2021 році — на виплату допомоги мешканцям громади, які опинилися у важких життєвих обставинах через COVID-19. З почату року на такі виплати заклали 500 тис. гривень, а за перше півріччя вже використали близько 473 тис. гривень (допомогу у розмірі 500-2000 гривень отримав 591 мешканець). Тож, на допомоги залишилося всього близько 27 тис. гривень — це плюс-мінус на один місяць. Тепер на виплату допомог громадянам, які постраждали через коронавірусну хворобу, є близько 227 тис. гривень — значно менше, ніж використали у першій половині року.

Читайте також  На Калуш припадає майже третина усієї промислової продукції Івано-Франківської області

Як пояснила на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань начальниця міського управління соціального захисту Любов Федоришин, зараз заяв на такі допомоги суттєво поменшало і це пов’язано з поліпшенням епідемічної ситуації в цілому. Тож коштів має вистачити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.