На Прикарпатті закрили ресторан, де отруїлися діти: Немає документів на продукти і медкнижок

В ресторані «Діброва», що в селі Підгір’я Богородчанської ТГ, в день отруєння школярі святкували випускний.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує повідомляє, що станом на 15 год. 22.06.2021 р. госпіталізовано 11 осіб, з яких 6 дітей до 17 років. Діагноз – гострий гастроентероколіт. Стан потерпілих середнього ступеня важкості. Всі потерпілі – жителі с. Саджава Богородчанської ТГ.

20-21 провели санітарно-епідеміологічне обстеження закладу і позаплановий захід державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.

Там виявили низку порушень, зокрема:в закладі не впроваджено систему НАССР, відсутні документи на харчові продукти (товаро-транспортні накладні та сертифікати якості), відсутні на робочому місці особисті медичні книжки працівників закладу, не проведено гігієнічне навчання персоналу харчоблоку, відсутній журнал огляду рук персоналу на гнійничкові захворювання (журнал Здоров’я).

В ході епідрозслідування Івано-Франківської державною регіональною лабораторією Держпродспоживслужби відібрано 15 змивів з об’єктів навколишнього середовища на БГКП та 15 на ПФ, 8 проб харчових продуктів та 1 пробу води питної для мікробіологічного дослідження.

Закладу видали припис про усунення порушень та розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану та призупинення обігу харчових продуктів на потужності готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» ФОП Шкрібляк С.Я.

Також вилучили 48,530 кг харчових продуктів невідомого походження (через відсутність супровідних документів).

22 червня об 11:00 год. відбулося засідання комісії з ТЕБ і НС Богородчаської селищної громади, на якому ухвалили рішення щодо тимчасового припинення роботи ресторану ГВК «Діброва»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.