Святкували випускний: на Прикарпатті в ресторані вже не вперше отруїлися відвідувачі

На Івано-Франківщині у ресторані “Діброва” в день отруєння школярі святкували випускний.

Як повідомив начальник Богородчанського управління ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Лерчук, отруєння у цьому закладі фіксують вже не вперше, пише Суспільне Карпати.

“17 червня у ресторані відбувався випускний вечір школярів із села Саджава. 20 червня до нас надійшло повідомлення із лікарні про те, що в інфекційне відділення поступили люди з ознаками отруєння. Лабораторія відібрала проби залишків харчів. На час перевірки розпорядженням буде припинено роботу ресторану. Отруєння в цьому закладі зафіксували у 2016 році, якщо не помиляюся. Тоді тут святкували весілля”, — розповів Володимир Лерчук.

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби області, загалом у той день у закладі відпочивало 160 людей. Імовірною причиною отруєння могло стати вживання протермінованих харчів. Наразі проводять мікробіологічне лабораторне обстеження ресторану “Діброва”, відбирають проби харчів та питної води.

“Відвідувачі вживали курячі закуски, сирну та м’ясну нарізки, бульйон, картоплю, голубці, воду та алкоголь”, — повідомили в пресслужбі установи.

За інформацією Держпродспоживслужби, сьогодні кількість госпіталізованих зросла до одинадцяти.

Як повідомила завідувачка інфекційного відділення КНП “Богородчанська ЦЛ” Лілія Федорів, 19 та 20 червня до відділення поступило 10 людей.

“Їх госпіталізували до медзакладу в стані середньої важкості та легкому. Сьогодні хворі почувають себе краще. Пацієнти поступали з ознаками гострої кишкової інфекції. Вони святкували випускний вечір”, — каже Лілія Федорів.

21 червня в ресторані, де отруїлися люди, працює поліція та представники Держпродспоживслужби. Від коментарів на камеру представники закладу відмовилися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.