Вчителька інклюзивного класу била дітей з аутизмом

У Києві у школі №58 в інклюзивному класі вчителька застосувала силу до дитини з розладом аутистичного спектра. У навчальному закладі проведуть перевірку.
Про це пише Рубрика.

Відео застосування сили до дитини у школі опублікували напередодні. На нього відреагували у Департаменті освіти і науки столиці, а також уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зазначається, що відео записав асистент вчительки і відправив його мамі дитини. У цьому інклюзивному класі навчаються двоє дітей з інвалідністю.

“Учитель не знаходить інший підхід і спільну мову з дитиною з розладами аутистичного спектра, крім як через рукоприкладство і агресію. І що найстрашніше — це не поодинокий випадок! ️Діти вибігають з класу — не хочуть бачити, як їх друга битимуть!” — зазначається під відео.

На це відреагували у Департаменті освіти і науки. Кажуть, що у школі проведуть перевірку. Обіцяються залучити до неї правоохоронців та службу у справах дітей, а після “вдатися до відповідних управлінських рішень щодо учасників цього конфлікту”.

“Шановні колеги, вкотре наголошуємо, заклад освіти — це простір безпеки для дітей та відповідальності дорослих!” — зазначають у департаменті.

Омбудсменка Людмила Денісова зазначила, що обурена цим інцидентом.

“Наполягаю на необхідності захисту дітей від усіх форм насильства, а також звертаю увагу на те, що діти, які стають свідками злочину, зазнають психічного травмування та потребують захисту і піклування”, — написала вона.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.