Нардеп від Прикарпаття пояснив наслідки відкликання законопроекту про е-декларування громадських активістів

Народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко не став відкликати свій законопроект 5318 щодо розширення кола осіб, які підлягають електронному декларуванню, щоб не втратити можливість розглянути його в цьому році у Верховній Раді.

derevjanko-pojasniv-naslidki_1371_s6

“Від мене категорично вимагали, щоб я відкликав законопроект. Наслідки цього такі, що цього року законопроект не буде розглянутий або може не бути розглянутий”, — сказав нардеп.

Він повідомив, що у четвер, коли законопроект стояв в порядку денному, попросив спікера Андрія Парубія не ставити його на розгляд, а перенести на наступний сесійний тиждень.

“Щоб за цей час ми могли сісти з нашими партнерами і виправити, виписати всі ці речі”, — пояснив Дерев’янко.

Він зазначив, що ця тема обговорювала в п’ятницю на круглому столі з громадськими активістами, а у вівторок, 8 листопада, планується проведення фахової зустрічі на цю тему.

Мене дивує, що небажання здати декларацію, стати прозорим, викликає таку пропагандистську кампанію. Думаю, ми обов”язково знайдемо таке рішення, що ця ідея запрацює і збільшить довіру до тих людей, які будуть ухвалювати такі рішення. А випадкові люди, які намагаються залізти на різних рівнях, відпадуть”, — підсумував депутат.

Нагадаємо, законопроектом 5318 пропонується зобов”язати подавати е-декларації наступних осіб:

–  членів усіх конкурсних  комісій, які обирають і будуть обирати суддів, прокурорів, поліцейських, членів різноманітних незалежних регуляторів (комісій),

– членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації,

– членів Рахункової палати,

– членів комісії при державній службі, які приймають рішення щодо кадрових питань державних службовців,

– представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини,

–  керівників постійно діючих статутних органів політичних партій;-  керівників громадських організацій і їхніх членів, які займаються антикорупційною діяльністю.

Читайте також  Українцям перерахують пенсії: хто отримає надбавку в 1 тисячу гривень

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.