Як калуський садочок «Росинка» став другим в Україні?

Як калуський садочок «Росинка» став другим в Україні?

Дитячий садок «Росинка» управління освіти Калуської міської ради, який розпочав свою діяльність ще в 1978 році, отримав друге рейтингове місце серед 100 кращих дошкільних закладів України.

За словами директорки дитсадка Надії Яців, яка ось уже 20 років очолює цей заклад, на конкурс, який зорганізував Інтернет-портал рейтингу освітніх закладів України, необхідно було подати фотозвіти і сайт садка.

— Ми надіслали 14 фотографій, зокрема приміщення дитсадка, території, майданчиків, павільйонів, ігрових залів, музичної зали, групових кімнат та спалень. Серед надісланих було і фото скульптури Ангела-охоронця, яку на подвір’ї дитсадка ми встановили ще у 2011 році. Її автором є калуський скульптор Ігор Семак, — розповіла Надія Михайлівна. — Думаю, що саме цей Ангел-охоронець допоміг нам здобути перемогу.

Садок «Росинка» впродовж кількох років є опорним з питань духовно-морального виховання дошкільників. Вочевидь, це також додало плюсів. Таке спрямування мають не багато дошкільних закладів.

Як пояснила Надія Яців, формування основ духовно-моральних якостей відбувається через реалізацію завдань комплексних та парціальних програм. У садку діють гуртки з християнської етики «Довіритись любові», «Стежками правди», «Ангелятко», метою яких є виховання дітей на християнських та національних традиціях, інформують “Вікна” з посиланням на “Нафтохімік-Калуш”.

— Після того, як ми посіли друге рейтингове місце серед 100 кращих ЗДО України у загальному заліку лайт-конкурсу «Наш ЗДО найкращий»-2021, нам ще в якості бонусу запропонували взяти участь у номінації «Краща спальна кімната ЗДО» та «Краще оздоблення актової зали ЗДО». У першій номінації ми отримали перше місце, а в другій — третє, — додала Надія Яців.

За словами директорки дошкільного закладу, ці перемоги — це результат щоденної кропіткої праці адміністрації і колективу. Директорка та вихователька Тетяна Лаюк — лауреатки премії імені Костянтини Малицької. Чимало педагогів «Росинки» занесені до Книги Пошани педагогічних працівників Калуша.

Читайте також  Чотири франківські вузи увійшли до ТОП-200 університетів України

Також у 2017 році Громадський рух «Мій двір» нагородив ДНЗ за перемогу в огляді-конкурсі «Найкращий двір». А в 2018 році два проєкти «Росинки» стали переможцями серед проєктів Бюджету участі. Це «Заміна огорожі в ДНЗ», авторами якого були Віталій Джуган і Мар’яна Думенко, батьки вихованців садка, та «Заміна дверей ДНЗ», який подала Надія Яців. Відповідно, з міського бюджету були профінансовані ці роботи. На встановлення нової огорожі виділили 400 тисяч гривень, а на заміну дверей — 200 тисяч гривень.

На думку Надії Яців, кольорова огорожа із металопрофілю також додала плюсів садочку при оцінюванні на конкурсі.

Також у 2021 році «Росинка» стала лауреатом 3-го ступеня у міському конкурсі «Краща новорічно-різдвяна ілюмінація».

«Росинка» — найбільший у Калуші садок за кількістю дітей. Цьогоріч заклад відвідують 335 вихованців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.