Є загроза втрати джерел питної води для мільйонів людей – Прощук показав відео з проблемами Домбровського кар’єру (ВІДЕО)

Вранці 11 червня розпочнеться виїзне засідання екологічного комітету на Прикарпатті.


На порядку денному два питання: попередження й подолання техногенної катастрофи на прикладі Калуського гірничо-промислового комплексу та впровадження протипаводкової директиви ЄС.
Нагадаємо, десятого червня на запрошення нардепа з Прикарпаття Едуарда Прощука, екологічний комітет Верховної Ради приїхав на Франківщину, аби ознайомитися з ситуацією на Домбровському кар‘єрі.
На Домбровському кар’єрі 36 років видобували калієво-магнієві солі. Після припинення роботи насосних станцій, через притік грунтових вод, розсолів та опади рівень води в кар’єрі зростав і продовжує зростати до сьогодні. Розсоли просочуються через дамбу і несуть загрозу небезпечної екологічної ситуації в регіоні та втрати джерел питної води, інформує народний депутат з Прикарпаття Едуард Прощук.
“Я вдячний колегам, що попри численні переноси засідання через пандемію, все ж приїхали на Прикарпаття. І вчора на власні очі побачили масштаби небезпеки на кар’єрі. Сподіваюсь за результатами роботи виїзного засідання екокомітету та міжвідомчої комісії ВРУ нам вдасться почати процес вирішення нинішньої ситуації, а також рекомендувати пришвидшення імплементації протипаводкової директиви ЄС, – зазначив Прощук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.