Для українських заробітчан у Польщі хочуть змінити правила: що готують

У Польщі хочуть ввести зміни, які спростять доступ іноземцям до місцевого ринку праці. Так, анонсовано електронізацію процедур отримання дозволу на роботу для трудових мігрантів.

Про це повідомляє Dziennik.pl.

«Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїхати в Польщу, почати тут працювати, особливо в тих професіях, де нам не вистачає робочої сили», – сказала заступниця міністра розвитку, праці та технологій Польщі Івона Міхалек.

Водночас зміни в працевлаштуванні для іноземців перебувають у стадії розроблення. Планується підвищити роль бюро з працевлаштування в процесі видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час, необхідний для отримання дозволу, і скоротити формальності.

Крім того, анонсовано повну електронізацію процедур отримання дозволу на роботу для іноземців. Також ведеться робота над новою міграційною політикою країни.

«Кожного тижня я чую від підприємців, що у них мало робочих рук не тільки в таких галузях, як торгівля, будівельні послуги, але і в інших сферах, таких як ІКТ», – сказала Міхалек. Вона додала, що роботодавці дуже позитивно оцінюють співробітників із України та Білорусі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.