Матері-одиначці стали платити просто так по 8 тисяч: що з цього вийшло. Екперимент

Матері-одиначці стали платити просто так по 8 тисяч: що з цього вийшло. Екперимент

Мешканка села Гельмязів під Черкасами щомісяця отримувала 8 тисяч гривень просто так і без жодних зобов’язань протягом року. Такі дармові гроші почали надходити жінці з березня 2020-го – в рамках соціального експерименту.

В Україні така ініціатива народилася після аналогічних експериментів, які почали проводити в деяких країнах Європи. У Німеччині та Фінляндії, правда, суми дещо інші – по 1 тисячі євро на місяць. Ідея полягає в тому, щоб на практиці подивитися, як людина буде розпоряджатися таким додатковим стабільним доходом: чи буде відкладати на чорний день, чи інвестує в бізнес-проект, чи просто буде їх пускати на вітер.

Журналісти ТСН вирішили випробувати таку схему в Україні, і знайшли для цього інвестора, готового щомісяця протягом року перераховувати для учасника експерименту по 8 тисяч.

Першою українкою, яка в рамках ініціативи “Безумовний дохід” отримує кошти без жодних вимог, стала Оксана Юрченко, мати-одиначка з села під Черкасами.

Жінка зізнавалася, що мріє стати кондитером, а сама працювала в невеликому магазині.

Журналісти спостерігали за життям Оксани протягом року, як вона витрачала такі додаткові гроші.

Як з’ясувалося, жінка переобладнала свій маленький сарай на цех, налагодила виробництво солодощів, почала продавати їх на ринку, й у неї з’явилися постійні клієнти. Крім того, Юрченко взяла на роботу кілька працівників і заручилася підтримкою місцевої влади.

Річний експеримент “Безумовний дохід” вже закінчився, і жінку після цього відразу запросили очолити кондитерський цех. Після коливань, від цієї пропозиції відмовилася. Адже тепер у неї нова мрія.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.