Мужня українка з татуюваннями на обличчі рятує життя побратимів: на війні з 16 років

Дівчина розповіла, як потрапила на фронт у 16 років.

Віта Нестеренко – медик одного з підрозділів 93-ї ОМБр “Холодний яр”, і на її тілі аж 37 татуювань, два з яких на обличчі. Про це пише Командування Медичних сил ЗСУ у Facebook.

Коли почалася війна, дівчині було всього 16. Вона пішла воювати в добробати, де не звертали увагу на вік. Була стрільцем-санітаром. Пройшла бойове хрещення в Пісках, на Карлівці, потім в Авдіївці, на шахті “Бутівка”. У 18 років Віта пішла в ЗСУ, в 56-у окрему мотопіхотну бригаду, де очолювала медпункт артдивізіону і була на позиціях біля Гранітного. Потім вона пішла в 93-ю бригаду. Зараз служить у Кримському.

“Коли вперше прийшла в частину, у мене, окрім татух, були ще тунелі у вухах, дреди. Краєм ока бачила, як люди нишком фоткали мене на мобільники. Але нічого, потім звикли. Взагалі, було багато казусів, пов’язаних із реакцією людей на мою зовнішність. Якось привезли пораненого, якому я мала зашити сильне поранення на нозі. Мій керівник вважав, що я вправно шию шкіру, і часто мені довіряв це робити. Тож, я зробила тканинну загородку, аби поранений не бачив сам процес. І тут він оклигав і каже: “Ой, приберіть цю від мене, вона зараз мені ногу відтяпає!” Я кажу: “Та заспокойся, я – медик!” Він здивувався, але дав доробити шов. Люди часто упереджено до мене ставляться, аж-поки не почнуть спілкуватися. Тоді бачать, що я нормальна, спокійна, адекватна”, – сказала Нестеренко.
Своє перше тату на обличчі (молодий місяць зі сльозою) дівчина зробила перед найпершим виїздом в АТО.

“Тоді якраз був такий самий місяць, а в країні – багато сліз через війну. Просто зайшла до свого майстра і зробила за 15 хвилин. Друге тату на обличчі (булавка) це подарунок собі на 21-річчя”, – поділилася Віта.

Читайте також  "Вони насрали всім повні унітази": Євгенія Гапчинська розповіла про війну, розорений будинок та пророчу картину

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.