Спека ледь не до +40 та рясні дощі: якою буде погода влітку

Синоптики прогнозують, що цьогоріч літо буде доволі спекотним, хоча й хороша погода прийде не одразу. Найбільш стабільний прогноз дають на липень, який, власне, буде найтеплішим. Хоча без дощів не обійдеться, подекуди вони будуть особливо рясними.

Джерело: 24 канал

Традиційно влітку будуть дуже спекотні періоди, коли стовпчики термометрів підніматимуться за +30 градусів, однак похолодання теж прогнозують. Про це 24 каналу розповів синоптик Леонід Горбань.

Червень
Червень почнеться з дощів, які йтимуть близько 3 днів. До 11 числа середньодобова температура повітря становитиме +28…+32 градуси. Однак всередині місяця деякі регіони охопить похолодання. Зокрема, Північ. Прогнозують до +22…+24 градуси.

На Півдні, як завжди, буде спекотно. Середньомісячна температура становитиме +29…+31 градус. Хоча від 15 до 24 червня на кілька днів стане холодніше.

Загалом червень буде дещо прохолоднішим, ніж минулого року. В Укргідрометцентрі зазначили, що можливі навіть легкі заморозки. Хоча є дні, коли обіцяють ледь не +40.

Липень
У липні погода буде стабільнішою, ніж у червні. Денна температура повітря у більшості регіоні становитиме +27…+32 градуси. На Сході та Півдні, звісно, буде більш спекотно. Протягом місяця там буде більше, ніж +30 градусів.

Хоча у другому місяці літа буде більше опадів, ніж першого. Наприклад, потужні дощі можливі на початку липня, в десятих числах та наприкінці місяця. Загальна кількість опадів у липні сягатиме 45 – 50 міліметрів.

Серпень
Третій місяць літа розпочнеться зі значної спеки. Стовпчики термометрів триматимуться на рівні +33…+35 градусів. Хоча поступово до кінця серпня температура повітря знижуватиметься.

Дощів у серпні обіцяють не так багато, на Сході вони будуть невеликими та короткочасними. Хоча в інших регіонах прогнозують рясніші опади.

Читайте також  Дівчина з Коломийщини перемогла у конкурсі краси «Miss Continental 2018» (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.