“Я привезла їм здорову дитину”: мати покійної 27-річної породіллі з Рівненської області розповіла подробиці трагедії

Мати покійної у смерті доньки звинуватила медиків.

У Рівненському міському пологовому будинку померла 27-річна породілля. Жінка була заміжньою, у шлюбі вона виховувала двох доньок та чекала на третю дитину.

Про це повідомляє “Четверта влада”.

Мати покійної жінки Ніна Кириловець у смерті доньки звинувачує медиків, мовляв ті не поспішали робити її доньці кесарів розтин, що призвело до трагедії.

“Я просила і Катя просила про кесарів розтин. На 37-му тижні УЗД показувало, що розвиток дитини – 40-41 тиждень. А лікарі чекали. Вона казала, що їй боляче. Біль підходить до грудей. Її матка лопнула і дитина просто вийшла звідти. Як ще дитина не задушилась, я не знаю”, – каже Ніна Кириловець.

Жінка розповіла, що її донька була здоровою, а її смерть медики пояснили “одним випадком на 10 років”.

“Я привезла їм здорову дитину. Опісля лікарка казала, що такий випадок буває раз на 10 років. То це треба, щоб моя дитина стала таким випадком? Лікарка казала, що вони зробили все можливе і неможливе. Патологоанатом сказав, що матка лопнула і увесь “бруд” зайшов у кров (тромби) і пішов до легень. Вона задихнулась і серце не витримало”, – сказала мама покійної породіллі.

Як йдеться у довідці про причину смерті: породіллі не стало внаслідок повного розриву по старому рубцю при третіх термінових пологах, маткової внутрішньочеревної кровотечі та емболії навколоплідними водами.

Немовля ж здорове, його уже відключили від апарату ШВЛ.

Медики зазначають, що вони проведуть власне розслідування, яке встановить причини трагедії.

“Через 27 днів будуть всі висновки і тоді ми будемо говорити. Зараз чекаємо результатів розтину (бо родині дали попередній висновок – ред.). Вся документація є в лікарів, які це рецензують. Нічого ніхто вигадувати не буде. Родині ми все розказали, дайте нам трохи часу від цього відійти. Ми самі не зацікавлені нічого приховувати”, – каже головна лікарка Рівненського міського пологового будинку Світлана Муравська.

Читайте також  На війні зaгинyв відомий блогер та мандрівник з Прикарпаття (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.