Леся Бурдяк, яку звинуватили у замовленні на вбивство та відмиванні мільйонів, пішла з ОДА і працюватиме у Києві

31 жовтня голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук підписав розпорядження про звільнення з посади директора департаменту соціальної політики ОДА Лесі Бурдяк.

img_0734_11

Саме її Дмитро Сідлярчук, на подвір’ї якого у Снятині стався вибух, звинувачує у замаху на його життя. У серпні заступник директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської РДА, повертаючись додому, відчинив на воротах хвіртку – тоді здетонував вибуховий пристрій. На щастя, Сідлярчук вижив, його з численними травмами повезли до лікарні, пише Репортер

Підставою для звільнення Бурдяк з посади стала її заява від 24 жовтня. Заяву на звільнення погодило міністерство соціальної політики України.

Поки виконувачем обов’язків директора департаменту соціальної політики ОДА став заступника директора Віталій Яворський.

«Бурдяк звільнили у зв’язку з переходом на іншу роботу», – сказав Яворський.

Тим часом у відділі кадрів пояснили, що Леся Бурдяк продовжить працювати у Києві.

«Звільнення відбулося за угодою сторін, є така підстава звільнення в законі про державну службу, – каже Анатолій Мельничук, начальник відділу кадрової роботи апарату ОДА. – Угода – це дія, спрямована на встановлення зміни чи припинення правовідносин. В цьому випадку відбулося звільнення за угодою сторін – роботодавець і працівник дійшли згоди про припинення трудових відносин. В ОДА вона не продовжить працювати, переводу на іншу посаду не було. Трудова й особова справа закриті, ми не можемо в людини розпитувати про її подальший шлях. Але знаю, що Леся Бурдяк працюватиме у Києві. Проте мені не відомо, чи це міністерство соцполітики, якась інша установа чи підприємство».

«Репортер» намагався зв’язатись із Лесею Бурдяк, аби дізнатися про причини звільнення та нове місце роботи, однак її мобільний вимкнений.

Дмитро Сідлярчук наголошував, що вибух на подвір’ї – це не було попередження, адже його хотіли вбити, а не поранити.

«Замовником вибуху була Леся Бурдяк, – вважає чоловік. – Думаю, якщо б її закрити у камері, то не довго довелось би чекати, щоб вона все написала і зізналась. Це не було залякування, це було замовлення на вбивство. Вони розраховували, що я буду йти з будинку на вихід, через задній двір. Бо я так щоранку іду на роботу. Думаю, вибух мав бути приблизно о 7:30 ранку. Але все на кілька годин «перенеслося», бо я вийшов через центральний вхід і пішов на нараду з учасниками АТО. А коли повертався, то зайшов через «чорний» вхід, тоді й вибухнуло. Дуже пощастило, що не постраждали діти. Тут поруч школа, майданчик, де дуже багато дітей. Я хвіртку не зачиняю, бо вони приходять до мене у двір на малину. Я дозволяю, бо це ж діти, нічого поганого вони не зроблять. Якби хвіртку відчинили діти, то вони точно були б мертвими. Люди, які замовили моє вбивство, не бояться ні гріха, нічого. Коли відчувають жагу до наживи, то не встоять ні перед чим. Там йдеться не про тисячі, а про мільйони гривень щороку».

Довідково: Леся Бурдяк здобула вищу освіту в економіко-правничому інституті у Чернівцях. У 2004-2005 роках працювала провідним спеціалістом з питань оплати праці та соціального захисту Снятинської райдержадміністрації. З 2005 по 2008 рік очолювала відділ праці управління праці та соціального захисту Снятинської РДА. Опісля перебувала на посаді заступника начальника управління праці та соціального захисту райдержадміністрації. У 2014-2015 роках працювала юрисконсультом у Снятинському дитячому будинку-інтернаті.

Читайте також  Голову Кіровоградської ОДА заарештували з заставою на 10 млн гривень

На посаді директора департаменту соцполітики ІФ ОДА Леся Бурдяк працювала з 5 лютого 2015 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.