“Народіть дитину і віддайте нам”: навіщо патріарху РПЦ Кірілу діти

“Народіть дитину і віддайте нам”: навіщо патріарху РПЦ Кірілу діти

Предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) у своєму відеозверненні з нагоди відкриття чергового загальноцерковного з’їзду з питань соціального служіння закликав віддавати “непотрібних дітей” Російській православній церкві. Про це йдеться у повідомленні видання “Credo press”.

“Якщо ви не можете виховувати дитину, але ви її народили або готові народити, – не вбивайте дитину, народіть і віддайте нам, і ми зробимо все, щоб виховати вашу дитину і щоб укріплялась ваша сім’я, хай і неповна, але яка має цінність і перед Богом, і для всієї нашої батьківщини”, – заявив моспатріарх агітуючи населення відмовитись від практики абортів, хоч і не розкрив питання, а куди ж саме будуть відправлятись такі віддані церкві діти, оскільки РПЦ не має відповідної інфраструктури та бюджету.

Хоча з іншого боку, Синодальний відділ церковної благодійності та соціального служіння Московського патріархату звітує, що РПЦ розвиває понад 4500 проєктів, серед яких, до прикладу, є 77 центрів захисту материнства та 94 прихистки для безхатченків.

Поряд з цим, офіційний сайт “Милосердие.ру” вказує на наявність 30 православних дитячих будинків. Однак, проживати там можуть у середньому від 8 до 30 дітей віком до 18 років.

З іншого боку, не лише відсутність в РПЦ потрібної інфраструктури та бюджету для виховання дітей викликає занепокоєння. Серед вказаних дитячих закладів досі офіційно значиться “Багатодітна родина протоєрея Ніколая Стрємского” з Оренбурзької області.

Сам протоєрей був затриманий правоохоронцями ще у вересні 2019 року, йому висунуто обвинувачення у зґвалтуванні неповнолітніх усиновлених дітей, насильницьких діях сексуального характеру, неналежному виконанні батьківських обов’язків, залученні неповнолітнього до антисуспільної діяльності тощо. У період з 1999 по 2019 рік від протиправних дій священнослужителя РПЦ постраждали 11 дітей.

Читайте також  Почаївські монахи вважають війну на Донбасі «божою», а українську мову «некрасивой и вторичной»

І діяльність цього священнослужителя не є поодиноким випадком домашнього насильства чи злочинних дій проти сексуальної свободи та недоторканності у сім’ях кліриків РПЦ чи дитячих закладах, підконтрольних РПЦ. Тож питання “навіщо моспатріарх Кіріл (Гундяєв) закликав жінок відмовлятись від абортів, а народжених дітей передавати церкві?”, – лишається відкритим і дуже дискусійним.

У підсумку, можна припустити, що протоєрей Ніколай Стрємскій, та йому подібні, своїми сексуальними уподобаннями зробили таку феєричну рекламу Російській православній церкві, що будь-яка жінка, яка опиниться перед вибором “зробити аборт чи віддати дитину в РПЦ”, виключно з позицій гуманізму вирішить, все ж таки, зробити аборт, аніж піддати ризику статеву недоторканність своєї, хоч і не потрібної їй, дитини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.