Скільки коштує одна доза COVID-вакцини в Україні: Степанов назвав ціну

Очільник МОЗ Максим Степанов розповів, скільки в Україні коштує одна доза вакцини проти коронавірусу. При цьому він зауважив, що умови контрактів не дозволяють розголошувати вартість конкретних препаратів.

Про це пише 24 канал.

За словами Степанова, середня ціна однієї дози вакцини проти коронавірусу в Україні становить 7,52 доларів (приблизно 193 гривень). Про це міністр розповів в ефірі одного з телеканалів.

«Ми не можемо розголошувати ціну, у нас досить жорстка конфіденційність договорів. Але можу сказати, що загалом на всі ці вакцини ми витрачаємо 240,5 мільйонів доларів – на 32 мільйона доз вакцини. Це з доставкою, логістикою, операційними витратами. Шляхом нехитрих маніпуляцій ви побачите, що середня ціна однієї дози вакцини для України становить 7,52 доларів», − зазначив міністр.

Які вакцини законтрактувала Україна:

Степанов розповів, що через організацію Crown Agents що Україна законтрактувала 32 мільйона доз вакцини:

20 мільйонів доз вакцини від Pfizer-BioNTech,

10 мільйонів доз від Novavax,

2 мільйони AstraZeneca (CoviShield).

Додамо, що ще 8 мільйонів вакцин безкоштовно надходять в Україну в межах ініціативи COVAX. Окрім цього, Україною законтрактовано 1 мільйон 915 тисяч доз вакцини CoronaVac.

Наступна партія вакцин повинна прибути в Україну вже від 17 травня. До нас надійде препарат виробництва компаній Pfizer та BioNTech.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.