В Україні платіжка за комуналку за рік зросла на 46%: опубліковано цифри

Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в березні 2021 року сягнули 22,9 млрд грн, що на 46% більше, ніж за аналогічний період 2020-го (15,7 млрд грн).

В Україні платіжка за комуналку за рік зросла на 46%

Про це повідомляє “Главком” із посиланням на дані Державної служби статистики України. У березні 2021-го населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 26,9 млрд грн.

Заборгованість населення зі сплати за житлово-комунальні послуги сягнула 79,3 млрд грн. Це на 2,8 млрд грн менше, ніж місяцем раніше (82,1 млрд грн).

Станом на 31 березня заборгованість населення за поставку і розподіл природного газу становила 30,2 млрд грн, за постачання теплової енергії та гарячої води – 28,7 млрд грн, за поставки і розподіл електроенергії – 7,8 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 6,1 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 5,4 млрд грн, за надання послуг із вивезення побутових відходів – 1,1 млрд грн.

Раніше стало відомо, що в Україні вже з 1 липня введуть в дію нові тарифи на електроенергію. В результаті в середньому вартість електроенергії може збільшитися в два рази.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.