На Рівненщині живі люди встановлюють собі надгробки (фото)

На Рівненщині живі люди встановлюють собі надгробки.

На Рівненщині люди встановлюють собі пам’ятники ще за життя, щоб після смерті було менше мороки. Хоча ця практика простежується і по інших регіонах України.

Про це повідомляє “РадіоТрек” з посиланням на місцевого священника.

Отже, як повідомляє у Facebook священник із села Морочне Вараського району Павло Дубінець, люди встановлюють собі пам’ятники без дати смерті. Отець помітив надгробки на кладовищі у селі Гориничі Вараського району.

“Помітив з десяток могил, де є дата народження, а немає дати смерті. Люди встановлюють собі пам’ятники ще за життя. Бо хто потім поклопочеться над могилою. Пригадую випадок, коли одна бабуся попрохала висвятити пам’ятник і на моє запитання «Хто тут похований?» відповіла, що ще ніхто, а то її надмогильний знак. І сьогодні помітив пам’ятники людей, які ще живі, а земну вічність для себе облаштували“, – розповів священнослужитель.

Отець Павло пояснює встановлення пам’ятників за життя тим, що багато людей не мають близьких, які попіклуються за ними після смерті, от і дбають за це передчасно.

“Бо діти по світах, кордон закритий, а старість, самотність і смерть, вони поруч. Отож і клопочуться ще за життя, щоб потому нікому мороки не було, а, може, й нікому буде приземному вшанувати могилу“, – повідомляє отець Павло Дубінець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.