Народився у сорочці: з шиї дитини дістали шматок арматури

Народився у сорочці: з шиї дитини дістали шматок арматури

Хлопчика зі шматком металевого прута у шиї до дитячої лікарні Полтави привезли увечері 7 травня. Оперували впродовж години, а перед цим арматуру обрізали рятувальники. Травмування дитина отримала того ж дня у Кобеляцькому районі, повідомили у хірургічному відділенні медзакладу.
6-річного хлопчика до Полтави «швидкою» привезли із Кобеляцької райлікарні. У дитини було наскрізне поранення шиї – у ній застряг шматок арматури. За розповідями рідних, хлопчик упав на металеву підставку – це коло із привареними до нього стрижнями.
«Народився у сорочці. Ця частина арматури, яка проникла в шию, пройшла поруч із магістральними судинами і не пошкодила їх. Також пройшла мимо стравоходу і трахеї. Частково пошкоджена трахея», – розповів завідувач хірургічного відділення полтавської дитячої лікарні Денис Хмілевський.

Для обстеження дитини треба було обрізати металеву конструкцію, тому залучили рятувальників. Їх про це попередили ще тоді, коли хлопчика перевозили до Полтави, каже речниця рятувальників області Світлана Рибалко.
Дитині зробили комп’ютерну томографію, а після цього, близько 22-ї години, направили на операцію до дитячої лікарні. Вона тривала приблизно годину.
«Це проникаюче поранення шиї. Там проходять магістральні судини. В будь-який час нам могла бути потрібна допомога судинного хірурга. Була проведена хірургічна обробка рани, ревізія рани і видалення цього стороннього тіла», – пояснив хірург Денис Хмілевський.
Під час операції чергували з десяток лікарів.

«Залучені фахівці з обласної лікарні. Це судинний хірург, щелепно-лицьовий хірург, хірург-ендоскопіст. Також були залучені представники медичного університету. Загальний стан дитини тяжкий, стабільно тяжкий. Зараз він отримує лікування, спрямоване на запобігання гнійно-септичним ускладненням», – говорить Денис Хмілевський. За його словами, дитина перебуває у реанімації. Скільки ще триватиме лікування, передбачити складно.

Читайте також  Шокуюче. Лікар півроку лікувала маленьку дівчинку, але коли прийшла до неї додому, то побачила вражаючу картину (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.