Штрафи і до 5 років в’язниці: за яку символіку карають в Україні

Поліція в Україні нагадала в День пам’яті і примирення 8 травня і напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня про заборонену символіку тоталітарних режимів, використання та демонстрація якої тягне за собою покарання аж до позбавлення волі.

Про це 8 травня передали в прес-службі Нацполіції.

Так, порушникам загрожують як адміністративна, та і кримінальна відповідальність.

За яку символіку карають та як
Георгіївська стрічка.
Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тобто від 850 до 2550 гривень – з її конфіскацією або предметів, що містять її зображення. Це порушення підпадає під статтю 173-3 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Серп із молотом та свастика.
Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі на строк до 5 років. Це вже стаття 436 -1 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть карати за антисемітизм штрафами до 17 тисяч гривень та позбавленням волі. Відповідний законопроект №5110 вже отримав підтримку комітету з питань свободи слова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.